AnasayfaArtvin'den Haberler15. HOPA KÜLTÜR-SANAT VE DENİZ FESTİVALİ SONA ERDİ.

15. HOPA KÜLTÜR-SANAT VE DENİZ FESTİVALİ SONA ERDİ.

15. HOPA KÜLTÜR-SANAT VE DENİZ FESTİVALİ SONA ERDİ.

Hopa festivali yaşanan tüm güzelliklerin ardından muhteşem bir gecenin ardından sona erdi.

Geceye Ece Seçkin ve Bayar Şahin konserleri damga vurdu.

Hayati Akbaş

HOPA-15. Hopa Kültür-Sanat ve Deniz Festivali arkasında güzellikler bırakarak sona erdi. Festivalin son gün etkinliği İskelede düzenlenen yağlı direk yarışması ile başladı.

Hopa İskelesinde yapılan yarışmada 2 tur bayrağa ulaşamayan katılımcılar, 3’üncü turda Şaban Pehlivan bayrağa ulaşarak yarışmayı kazandı. Yarışmayı kazanan Şaban Pehlivan birincilik Kupasını ve ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet İskender verdi.

Akşam etkinlikleri Festival arenada Kazım Koyuncu sahnesinde başladı. İlk olarak Festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen, ok atma yarışması, bisiklet ve koşu yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini Belediye Başkanı Nedim Cihan ve Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Güven verdi.

Festivalin son gün akşam konserlerinde ilk olarak Öykü-Sıla ve Grup Yale sahne aldı. Festivale gelenleri Türküleriyle, seslendirmiş oldukları şarkılarıyla geceye renk kattılar.

Festivalimizin son gününde sahne alan sanatçı Aydoğan Topal seslendirmiş olduğu şarkılarıyla herkese horon ziyafeti yaşattı.

Daha sonra grup SAMİDA sahne aldı. Söyledikleri birbirinden güzel özgün şarkılarıyla arenayı dolduran binlerce kişiden alkış almasını da bildiler.

Festivalimizin son gününde sahne alan Bayar Şahin geceye damga vuran isimlerden biri oldu. Kendine özgü sesiyle Artvin yöresine ait şarkıları seslendiren Bayar Şahin konserinin sonunda Gürcüce-Lazca ve Hemşin’ce söylediği şarkıları ile alkışlandı.

Festivalin ve son gecenin finalini de Sanatçı Ece Seçkin yaptı. Festivalin seyirciler tarafından en merak edilen sanatçısı olan Ece Seçkin grubuyla birlikte söylediği hareketli şarkılarına özellikle gençler eşlik etti.

Gecede Belediye Başkanı Nedim Cihan Ece Seçkin’e günün ve festivalin anısına teşekkür plaketi verdi. Başkan Nedim Cihan festivale yoğun ilgi gösteren Hopalılara teşekkür ederek, bundan sonra bu tür konserleri zaman zaman düzenleyeceklerini ifade ederek Ece Seçkin ve diğer sanatçıklara Hopa’ya geldikleri ve böylesine güzelliklerin oluşmasına katkı sundukları için teşekkür etti.

Gece Ece Seçkin’in söylediği birbirinden güzel ve hareketli parçaların ardından sona erdi.