AnasayfaArtvin'den HaberlerARTVİN TSO COĞRAFİ İŞARET ÇALIŞMASINA BAŞLADI.

ARTVİN TSO COĞRAFİ İŞARET ÇALIŞMASINA BAŞLADI.

ARTVİN TSO COĞRAFİ İŞARET ÇALIŞMASINA BAŞLADI.

Artvin TSO uygulayıcı kurum olarak, “Artvin İli Coğrafi İşaretini Alıyor, Ürünlerini Dünyaya Tanıtıyor” projesi çalışmalarına başladı.

ARTVİN- Artvin TSO uygulayıcı kurum olarak, “Artvin İli Coğrafi İşaretini Alıyor, Ürünlerini Dünyaya Tanıtıyor” projesi çalışmalarına başladı. Konuyla ilgili ilk toplantı, ARTSO toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, Genel Sekreter Yüksel Çoruh Oda üyeleri, uzman ve proje danışmanları katıldı.

Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma Ajansı Mali destek Programı kapsamında uygulanacak projeyle; Bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından öne çıkan sektörlerinin markalaşma, pazarlama, AR-GE, know-how ve kümelenme faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik araştırma, stratejik planlama vizyonuyla hareket edilen proje ile ilk etapta proje gereği üç ürün için çalışma yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Kurtul Özel; “Projenin başarı ile sonuçlanması, hem Artvin ili için hem de Doğu Karadeniz Bölgesi açısından katma değer yaratacaktır. Yöresel ürünlere olan talep artacak, üreticilerin ekonomik faaliyetleri artacak, bölge ekonomisinin gelişmesine katkı sağlanacaktır. Yapılacak çalışma ile bölgenin yöresel ürünlere olan talebin artmasına vesile olacaktır. Böylece Artvin TSO’nun bölgede ki etkinliği daha çok artacaktır ve Kurumun yönetim kapasitesinin güçlenmesine vesile olacaktır. Yapılan çalışma diğer odalara da örnek teşkil edecektir” dedi.

Başkan Kurtul Özel açıklamasında; “Bölgelerin ekonomilerinin gelişmesi, yöresel üreticilerin yerel kaynakları daha iyi değerlendirmesi, yerel istihdamın artırılması ve hayat şartlarının gelişmesi, bölgenin marka kimliğinin desteklenmesi açısından yöresel ürünler, dolayısıyla da coğrafi işaretle korunmaları kritik önem taşır. Bölgelerin ekonomik gelişmesi, katma değeri ve istihdamının gelişmesine sağladığı etkiler kadar; tarım, turizm, küçük/orta ölçekli işletmeler gibi bölge ekonomisinin alt unsurlarını da doğrudan etkilemesi nedeniyle özellikle desteklenmektedir. Bölgede alınacak her bir coğrafi işaret ile bölge ekonomisinin gelişmesine, bölgede oluşacak istihdam artışına ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlanacaktır” diye konuştu.

Uygulanacak proje ile bölgede katma değeri yüksek, niteliği ve diğer özellikleri ile bölge ile özdeşleşmiş ürünlerin belirlenerek bölge ekonomisinin gelişmesi; Bölgedeki yerel ürünlerin bilinirliğinin artması, Ürünlerin taklitlerinin ortadan kalkması, Bölge halkının ürünler hakkında bilinçlenmesi, Yöresel ürünlerin katma değerinin artması, Yöresel ürünlerin üretim miktarının artması ve bölge istihdamının artması bekleniyor.

HAYATİ AKBAŞ