AnasayfaArtvin'den HaberlerMİNİK DAHİLER 3 BOYUTLU YAZICI İLE HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

MİNİK DAHİLER 3 BOYUTLU YAZICI İLE HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

MİNİK DAHİLER 3 BOYUTLU YAZICI İLE HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Artvin Merkez’de Şehit Erol İnce İmam Hatip Orta Okulu öğrencileri, okullarında ki 3 boyutlu yazıcı ile hayallerini gerçekleştiriyorlar.

ARTVİN-Artvin Merkez’de Şehit Erol İnce İmam Hatip Orta Okulu öğrencileri, okullarında ki 3 boyutlu yazıcı ile hayallerini gerçekleştiriyorlar.

Kendilerine ‘Süper Dahiler’ ismini veren grup 3 boyutlu yazıcı vasıtası ile Türkiye’deki tarihi eserlerin Minyatürlerini, çizgi film karakterlerini, eşyaların minyatürlerini hediyelik eşya haline getirerek okulun adının duyulmasına katkı sağlıyor.

Süper Dahiler ayrıca 7 yaşında eli olmayan arkadaşları için Biyonik El tasarımını 3 Boyutlu Yazıcıdan çıkararak hediye edecekler.

Okulun Müdür Yardımcısı Mehmet Şeren ; “ Şehit Erol İnce İmam Hatip Orta Okulu olarak Bilim kulübü kurduk. Bu bilim kulübünün ilk mezunlarını geçen yıl verdik.  Bu sene 5. Sınıf öğrencilerimizden başladık bilim kulübü öğrencilerini yetiştirmeye. 3 Boyutlu yazıcımızdan ilk başta masatürü ürünler çıkardık daha sonra büyük ama detayı az olan ürünleri çıkardık. En sonunda daha küçük ve detaylı ürünler çıkarmaya başladık.  Şuan ki yazıcımızda üretilen ürün ise biyonik el modelidir. Misina ve motorlar sayesinde bunu yaparak bu eli çalışır duruma getirmeyi düşünüyoruz.  Bizim amacımız çağını yakalamış, çağın ötesinde, milletine ve ümmetine hizmet eden nesiller yetiştirmek. Aynı zamanda artık bilim damlarının Türkiye’den, Artvin İmam Hatip Orta Okulu’ndan da çıkabileceğini kanıtlamak. Boş zaman diye tabir edilen bilgisayar cep telefonu gibi alışkanlığımızı yıkmak bunun yerine bilimle teknolojiyle yoğrulmuş bir genç nesil yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Artvin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Dekorasyon Öğretmeni Bülent Köse ;” 3 Boyutlu yazıcımız şuan işlem yapmakta.  Tasarımı tamamen okulumuza ait olan bir logonun basımını gerçekleştirmekte. Bu logo aynı zamanda çeşitli hediyelik eşya olarak müdürlüklerimize sunularak okulumuzun tanıtımında kullanılacaktır. Özellikle bir projemiz var uzuvları olmayan insanlar için çeşitli aparatlar geliştirme aşamasındayız. Allah nasip ederse onları da hayata geçirip vatandaşa faydalı olmasını sağlayacağız” dedi.

HAYATİ AKBAŞ