AnasayfaArtvin'den Haberler1,5 MİLYAR TL’Yİ ÇÖPE ATIYORUZ!

1,5 MİLYAR TL’Yİ ÇÖPE ATIYORUZ!

1,5 MİLYAR TL’Yİ ÇÖPE ATIYORUZ!

1-1

Dünya Gıda Günü Ve Beslenme Ve Gıda İsrafını Önleme Haftasında en önemli besin öğemiz olan ekmeği israf etmememize dikkat çekilerek, 1,5 milyar TL’yi çöpe atıyoruz! vurgusu yapıldı.

ARTVİN-Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 09 -16 Ekim tarihleri arası “Dünya Gıda Günü ve Beslenme ve Gıda İsrafını Önleme Haftası” nedeniyle hastane çalışanlarına konferans verdi.

Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 09 -16 Ekim tarihleri arası “Dünya Gıda Günü ve Beslenme ve Gıda İsrafını Önleme Haftası” nedeniyle hastane çalışanları için verilen konferansta şu ifadelere yer verildi: “ Beslenmek için aldığımız ;hayvansal, bitkisel, madensel maddelere besin denir.  “Açlığı bitirmek, gıda güvenliğini sağlamak, beslenme imkânlarını geliştirmek ve sürdürülebilir tarımı desteklemek” gerekmektedir.  Kırsal alanlarda sürdürülebilir kalkınmayla kırsal refahın artırılması son derece önemlidir. Kırsalda bu ögelerin sağlanması için gıda güvencesinin devamı açısından aile çiftçiliğinin vazgeçilmez bir konumda olduğu unutulmamalıdır.

Her insan her zaman kaliteli ve yeterli miktarda, ihtiyaçlarını karşılayacak sağlıklı gıdaya ulaşabilmelidir. Bu bağlamda açlık ve yoksullukla mücadele, gıda güvenliğinin ve beslenmenin sağlanması, geçimin kolaylaştırılması ve doğal kaynakların yönetimi, çevrenin korunması ve özellikle de kırsal alanlarda sürdürülebilir kalkınmayla kırsal refahın artırılması son derece önemlidir.

Hem bireysel, hem toplumsal olarak boşa harcanan emekler, nimetler demektir. Bizim fazla gördüğümüz, ya da fazla bularak aşırı tükettiğimiz herhangi bir şey belki de başkalarının temel ihtiyaçlarının karşılığı   olabilir. Yoksulluğun nedeni aslında yokluk değil, paylaşmasını unutan insanlıktır.

Dünya nüfusu artıyor, ekilebilir tarım arazisi hızla azalıyor. Bu nedenledir ki en önemli besin öğemiz olan ekmeği israf etmemeliyiz.

Gıda israfını önlemek için: Alışveriş listesi yapın, Listenize bağlı kalın, Buzdolabınızı kontrol edin. Atmayın, Kalanları değerlendirin, Buzdolabınızı düzenleyin, Küçük porsiyonlarla servis yapın, İhtiyacınız kadar alın, Dondurun, Geri dönüşüm yapın.”

HAYATİ AKBAŞ

 

1-21-41-3