AnasayfaArtvin'den HaberlerYALANCI KELEBEK İLE MÜCADELEYE DEVAM EDİLİYOR

YALANCI KELEBEK İLE MÜCADELEYE DEVAM EDİLİYOR

YALANCI KELEBEK İLE MÜCADELEYE DEVAM EDİLİYOR

 

Yalancı Kelebek (Ricania sp.) İle ilgili Yapılan Projelerle İlgili Çalışmalar Devam Ediyor

Hayati Akbaş

RİZE-Rize’de Yakup Şanal konferans salonunda Yalancı Kelebek olarak adlandırılan Ricania sp. İle ilgili bölgede uygulanmakta olan bilimsel proje çalışmaları hakkında toplantı düzenlendi.

Gerçekleştirilen toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Murat Şahin’in başkanlığında, Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Doç. Dr. Temel Göktürk, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Kibar Ak, İzmir Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Dr. Fatma Özsamarcı, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Ebru Gümüş, Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Heval Diler, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Kaan Altaş ve Abdullah Baltacı’nın katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda konu kapsamında hazırlanmış olan ve hali hazırda uygulanmakta olan Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü çalışanı Kaan Altaş’ın ‘Doğu Karadeniz Bölgesinde Önemli Bir Zararlı, Ricania sp. (Hemiptera: Ricaniidae) ile mücadelede uygulanabilecek kültürel tedbirler üzerinde araştırmalar’,  Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü çalışanı Abdullah Baltacı’nın ‘Doğu Karadeniz Bölgesinde Önemli Bir Zararlı olan Ricania sp.’nin Bölgedeki Çiftçilere Tanıtılması ve Zararlıya Karşı Alınabilecek Tedbirlere Yönelik Eğitim Çalışmaları’, İzmir Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü çalışanı Dr. Fatma Özsamarcı’nın ‘Ricania sp.(Hemiptera: Ricaniidae)’e karşı biyoteknik mücadele yöntemlerinin araştırılması’, Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü çalışanı Heval Diler’in ‘Rize İlinde Çaylarda Zararlı Sarı Çay Akarı(Polyphagotarsonemus latus (Banks) (Acari: Tarsonemidae) Sürveyi ve Mücadele Olanakları, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü çalışanı Ebru Gümüş’ün ‘Bazı Bitkisel Ekstrakların Ricania sp.’ye Karşı Mücadele kullanım Olanaklarının Belirlenmesi’, Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün ‘Ricania sp.(Hemiptera: Ricaniidae)’nin Biyolojik Mücadele Olanaklarının Araştırılması ‘projelerinde bu güne kadar yapılan çalışmalarından bahsedilmiştir.

Toplantının akabinde proje ekibince Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut’un eşliğinde Vali  Erdoğan Bektaş’a makamlarında ziyaret ettiler.