AnasayfaArtvin'den HaberlerANKARA’DA BULUNAN ARTVİN VAKFI VE DERNEĞİNDEN KABOĞLU’NA DESTEK

ANKARA’DA BULUNAN ARTVİN VAKFI VE DERNEĞİNDEN KABOĞLU’NA DESTEK

ANKARA’DA BULUNAN ARTVİN VAKFI VE DERNEĞİNDEN KABOĞLU’NA DESTEK

Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı yaptıkları ortak basın açıklamasında “Artvin ve Artvinliler İbrahim Hocayı çok seviyor” denildi.

Hayati Akbaş

ANKARA-Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı yaptıkları ortak basın açıklamasında “Artvin ve Artvinliler İbrahim Hocayı çok seviyor” denildi.

Yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.: “Duyduk ki Anayasa Profesörü İbrahim Ö. Kaboğlu görevden alınmış. İnanamadık önce, hoca Atatürkçü, laik, demokrat bir Cumhuriyetçi bu nedenle Fetullah Gülenle bir bağlantısı olamaz. İbrahim Hoca tartışmalarda bile sesini yükseltmez karşısındaki kişilere saygısından. Bu insanın hiç bir terör örgütünü desteklemesi mümkün değil bir örgütle bağlantısı olamaz. Tamda bunun için gösterilen nedenlere inanmıyoruz.

Sayın Kaboğlu, doğru bildiği konularda, bilgi birikimini çevresiyle ,öğrencileriyle paylaşmaktan mutlu olan bir hocadır. Biz Artvinliler, onu ne kadar seviyorsak o daha fazlasıyla sever doğduğu toprakları. Bu nedenle Artvin’in tüm sıkıntılarında yanımızda olmuş, bizi anayasal haklarımız konusunda bilgilendirmiştir .Artvinliler ona çok şey borçluyuz. Böyle bir değere yapılanları haksızlık olarak görüyoruz.

Sayın İbrahım Kaboğlu’na ve onun şahsında tüm akademisyenlere yapılan yanlıştan dönülecek umuduyla yapılan haksızlıkları kınıyoruz. İbrahim Kaboğlu’nun yanında olduğumuzu kamu oyuna duyururuz”.