AnasayfaArtvin'den HaberlerYATÇILAR HOPA YOLUNDA

YATÇILAR HOPA YOLUNDA

YATÇILAR HOPA YOLUNDA

DADDralli Karadeniz 2019 Rallisine katılan yatlar Hopa durağı öncesi Rize’ye demir attılar

Amatör Denizciler Derneği Karadeniz Turuna devam ediyor.

Dünyaya Karadeniz’i tanıtıyoruz

 

Hayati Akbaş

 

RİZE: Gündoğdu limanına yaklaşan Yelkenliler ile Karadeniz turuna devam eden Amatör Denizciler ve Yatçılar Derneği üyeleri Volos –Poti arasında her yıl tür düzenlediklerini söylediler.

Volos”tan yola çıkarak Karadeniz sahilini takip edip Gündoğdu Balıkçı barınağına giren 10 Yat ve yelkenli Gündoğdu Balıkçılar Barınağında Folklor ekibi tarafından karşılandı. Karşılamaya Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Esnaflar Odası Başkanı Güven Aksoy ve Gündoğdu Balıkçılar Derneği Başkanı Bilgin Kopuz katıldı. 2 Alman, 2 Hollandalı ve 6 Türk yatın girdiği Balıkçılar Barınağında ÇAYKUR tarafından çay ikramı yapıldı.

 

Belediyeler alt yapı yapmalı

Amatör Denizciler ve Yatçılar Derneği Başkanı İstanbul Göz Hastanesi sahibi Dr. Zafer Türkmen ise Karadeniz’de sadece yayla ve dağ turizmi yok, Karadeniz bölgesi yelkenli ve yatçılar için de uygun, tarihte Altın post için Volos”tan yola çıkan Kaptan Ceysin Karadeniz kıyılarımızdan Poti ye kadar giderek Altın Post u alarak geri döndü, bizlerde aynı yolu izleyerek Poti limanına kadar gideceğiz. Bu bölgeye 2012 de ilk kez geldim ve bu 3 üncü gelişimiz” dedi.

 

Yolcu taşımacılığı yapmak istiyorum

Dr. Zafer Türkmen gelecek yıl Karadeniz bölgesinde yolcu taşımacılığı için gemi kiralayacağını ve Karadeniz yolculuğu başlatacağını belirterek “ Tarihte bu bölgelerde yolcu taşımacılığı yapılmaktaydı, bunu yeniden canlandırmak istiyorum. Angolotlar efsanesini yaşatmak istiyoruz. Ordu da Ceysin heykeli bulunmakta, Karadeniz “in tek adası olan Giresun adasının tarihi var, oradan Poti ye kadar uzanmak istiyoruz. Amacımız bu bölgelere yabancıları çekmek, gelecek yıl 10 yabancı ile bu bölgeye geleceğiz. Yerel yönetimlerin limanlarda veya mendireklerde Yatçılar ve yelkenliler için barınaklarda yer ayırmalarını istiyoruz” dedi.

 

Yatlar HOPAPORT’a gelecek

DADDralli Karadeniz 2019’a katılan yatlar 20 Temmuz Cumartesi günü Hopa’ya gelerek HOPAPORT’a demir atacak ve Hopa ve Artvin’in tarihi ve Turistik yerlerini gezdiktensonra Poti’ye hareket edecekler.