ÜLKÜ ULUSOY KADIN EĞİTİM YAŞAM MERKEZİ KURSİYERLERİ BELGELERİNİ ALDI
Şavşat Belediyesi Ülkü Ulusoy Kadın Eğitim Yaşam Merkezi Kursiyerleri Belgelerini Aldı
Hayati Akbaş
ARTVİN-Hayırsever Ülkü Ulusoy tarafından Şavşat’a kazandırılan ve 2016 yılında açılışı yapılan Şavşat Belediyesi Ülkü Ulusoy Kadın Eğitim Yaşam Merkezi kursiyerleri kurs bitirme belgelerini düzenlenen törenle aldı.
Şavşat Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliği ile Ülkü Ulusoy Kadın Eğitim Yaşam Merkezi’nde açılan Kilim Dokuma Kursu, Bıçakçılık Kursu ve İp Boyama Kurslarını başarıyla tamamlayan 43 kursiyere Kurs Bitirme Belgeleri düzenlenen törenle dağıtıldı.
Ülkü Ulusoy Kadın Eğitim Yaşam Merkezi’nde düzenlenen törene Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, İŞKUR İl Müdürü Cevdet Ertürk, AK Parti Şavşat İlçe Başkanı Etemşah Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran, Şavşat Halk Eğitim Müdür Vekili Bülent Atabek, Turkuaz Medya Karadeniz Bölge Temsilcisi Muhammet Kalyoncu ve ŞAVKADER Başkanı Fatma Çelik katıldı.
Program başlangıcında konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran: “Halk Eğitim olarak birçok kurs düzenliyoruz. Ancak Şavşat Belediyesi ile düzenlediğimiz bu üç kurs manevi olaraktan bizim için önemliydi. Bu kurslar bizim geçmişimiz ve kültürümüz. Böylesine önemli kursları başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Kursiyerlerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Şavşat Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Sinan Öztürk’e, İŞKUR İl Müdürümüz Sayın Cevdet Ertürk’e ve Halk Eğitim Müdürümüz İsmail Çelik’e, Halk Eğitim Müdür Vekili Bülent Atabek’e ve Şavşat Kadın Derneği Başkanı Fatma Çelik’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Erkan Evran’ın konuşmasının ardından konuşma yapan Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk: “İŞKUR, Milli Eğitim ve Halk Eğitim gibi paydaş kurumlarla, sizlerle burada bir şeyler üretme çabasındayız. Şavşat’ta hanımlar %70 gibi bir çoğunlukla ticarette hâkimler. Bizim amacımız üretimde de kadınlarımızı ön plana çıkarmak ve bir şeyler üretmelerine yardımcı olmaktı.
Cittaslow kriterlerinden biri de geçmiş ile gelecek arasındaki köprüyü kurabilmek. Şavşat Belediyesi olarak bir yanda günümüz teknolojisi olan yenilenebilir enerji kaynaklarından istifade edebilmek için güneş enerji panelleri projesi hazırlarken bir yandan da unutulmaya yüz tutan mesleklerimizi paydaş kurumlarımızla birlikte yaşatabilmek ve gelecek nesillere aktarabilme çabasındayız. Sadece yaşamak için yaşamak değil, mutlu olmak için yaşamak Cittaslow’un ana felsefesidir. Mutlu olabilmek için yaşamak, hayattan tat alabilmek, gülebilmek, gülümseyebilmek bu felsefe ile ortaya çıkmaktadır. Hayatta mutlu olmakta geçmişimize sahip çıkmakla olur. Başarılı olmak huzur, huzurlu olmak başarmak demektir. Ben her zaman çocukluğumu özlediğimi söylerim. Çünkü çocukluğumda ne bilgisayar vardı, ne cep telefonu vardı ne de televizyonlar vardı. Hatta futbol topumuz bile yoktu, naylonlardan top yapar oynardık. kendi arabalarımızı kendimiz tahtadan yapardık. Kızaklarımızı kendimiz yapardık. Uzun kış gecelerinde komşular toplanır uzun uzun sohbetler yapılır, gerek kederler gerekse sevinçler birlikte paylaşılır, ben değil insanlar hep biz derlerdi. Şimdi ise her evin her odasında ayrı bir televizyon, aile fertlerinin elinde bir telefon veya bilgisayar olunca takdir edersiniz ki baş döndüren teknoloji karşısında insan geçmişini daha çok özlüyor. Dolayısıyla ben çocukluğumu doya doya yaşadım. Eskiden imece kültürü varken günümüz gelişen teknolojisi ile şimdi ise nemelazımcılık olgusu da ayrı bir konudur.
Cittaslow’un logosunda ki salyangozun kabuğu dış dünyadan gelebilecek tehlikelere karşı onu korurken antenleri ile bütün dünya ile irtibatını sağlıyor. Yani tüm teknolojiyi birebir takip ediyor, dünyadan kopmuyor, kabuğu ile kendi değerlerini koruyor ve yürürken de arkasında bir iz bırakıyor yani geçmişini gelecek nesillere taşıyor. Bizde Cittaslow Şavşat olarak diyoruz ki biz, hem teknolojiyi takip edip ilçemizi daha yaşanabilir bir yer haline getirelim hem de geçmişimizi ve kültürümüzü unutmadan gelecek nesillerimize taşıyalım. İşte şimdiye kadar açılan unutulmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili kurslarımız sayesinde unutulan mesleklerimizi 1 yılda 43 kursiyerimize ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz.
2014 yılında sizlerin teveccühü ile geldiğimiz bu görevde yine sizlere layık olmak için ve bu emaneti layıkıyla yerine getirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ülkü Ulusoy Kadın Eğitim Yaşam Merkezi Şavşat için büyük bir değerdir. Bu vesile ile hayırsever Ülkü Ulusoy hanımefendiye gönülden teşekkür ediyoruz. Bize bahşettiği bu emaneti bizde layıkıyla yaşatacağız. İnşallah 2018 ve gelecek yıllarda da bu merkez daha çok üreten ve ilçemiz kadınlarının daha çok zaman geçirdiği bir mekân haline gelecektir. Belgelerini alacak olan tüm kursiyerlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca paydaş kurumlarımıza da destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.
İŞKUR İl Müdür Cevdet Ertürk ise yaptığı konuşmada: “İŞKUR olarak insanları meslek sahibi yapmak adına destek verdiğimiz bu eğitim programlarının sonuçlarını burada canlı görmek bizleri daha da mutlu etti. Unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yaşatabilmek adına kurumumuz tarafından desteklenen, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Şavşat Belediyesi tarafından da başlatılan bu eğitim programlarını 2018 yılında da mevzuatlar çerçevesinde artırarak devam ettirebilmek en büyük hedefimiz olacak. Şavşat kadınlarını üretime yönlendirmek ve ilçe ekonomisine katkıda bulunur hale getirmek için gayret gösteren Şavşat Belediyesi ve Sayın Başkanıma da sonsuz teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki 2018 yılı Şavşat ve Şavşat kadınları için çok daha verimli ve güzel olacak. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Belge almaya hak kazanan kursiyerlere belgelerinin dağıtılmasının ardından kızılcık koravası ikramıyla belge dağıtım töreni sona erdi.