ARTVİN’DE TÜRK GIDA KODEKSİ BAL TEBLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Hayati Akbaş
ARTVİN-Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi tarafından İl Müdür Yardımcısı Alaeddin Zeren başkanlığında Artvin il merkezinde faaliyette olan bal paketleme tesisi yetkilileri, bal üreticileri ve bal satışı yapan yetkililerin katıldığı Türk Gıda Kodeksi (TGK) Bal Tebliği Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.
Gıda Mühendisi Özgür Duman’ın sunum yaptığı toplantıda bal üreticilerine TGK Bal Tebliği ve TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği hakkında bilgi verildi. Balda uyulması zorunlu olan etiket bilgisi kuralları ve bu kurallara uyulmadığı takdirde uygulanacak idari yaptırım kararları belirtilmiştir.