AnasayfaArtvin'den HaberlerARTVİN HEM YILSONU SERGİSİ AÇILDI

ARTVİN HEM YILSONU SERGİSİ AÇILDI

ARTVİN HEM YILSONU SERGİSİ AÇILDI

 

ARTVİN’DE EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun 2017-2018 yılı kursiyerleri tarafından hazırlanan el emeği, göz nuru ürünlerin yılsonu karma sergisinin açılışı yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında örgü, nakış, çini, seramik biçimlendirme, ahşap boyama, ev tekstil ürünleri hazırlama, resim, yağlı boya, ehram dokuma, tezhip, kâğıt rölyef, gibi birçok kursta hazırlanan ürünlerin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

Artvin Gençlik merkezinde düzenlenen serginin açılışına Artvin Valisi Ömer Doğanay ve eşi Esma Doğanay Hanımefendi, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Protokolü, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görevli kursiyer ve kurs öğreticileri ile vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı mehter takımının gösterisiyle devam ederken programda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail İnan, 2017-2018 eğitim öğretim yılında açılan 590 kursta toplam 9 bin 686 kursiyerin eğitim aldığını ifade etti.

İnan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Okuryazarlık Seferberliği kapsamında Artvin Halk Eğitim merkezi bünyesinde toplam 60 kurs açıldığını ve kurslardan 127 kişinin yararlandığını belirtti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail İnan, “yaygın eğitim, örgün eğitimin yanında ve dışındaki tüm düzenli eğitim faaliyetleri olup, hayat boyu öğrenmenin alt sistemi ve ayrılmaz bir parçasıdır. Milli kültürü yaygınlaştırma amacıyla 1953’te açılan Halk Eğitimi Merkezleri ise ülkemizdeki yaygın eğitim faaliyetlerini en büyük sunucusu ve en geniş teşkilat ağına sahip kurumlar olup bugünkü sayısı 976’ya ulaşmış durumdadır.

Halk eğitim merkezleri, örgün eğitim fırsatını kaçırmış olanlar için ikinci şans okulları olup aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığının mobil gücüdür.

Dinamik yapısıyla çok hızlı organizasyon yapabilme kabiliyetine sahip kuruluşlardır. Yaygın eğitim konusunda ileri düzeyde bilgili ve deneyimli personel ve yerleşim biriminin özelliği ne olursa olsun, her alanda ihtiyaç duyulan mesleki, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif amaçlı eğitim faaliyetlerini en hızlı ve en kısa sürede düzenleyebilme refleksine sahiptir.

Halk eğitim merkezlerince düzenlenen mesleki teknik ve sosyal kültürel kurslar; çevrede yapılan kapsamlı bir alan araştırması (eğitim ihtiyaçlarını belirleme) çalışmalarından sonra planlanmakta ve genel olarak 12 kişinin katılımıyla açılmaktadır. Yeterli sayıda kursiyer, uygun şartlarda eğitimci ve eğitim için uygun mekan bulduğumuzda gereken onaylar hızlı biçimde alınarak kurslarımız açılmaktadır.

Türkiye genelinde 2017 yılı içinde 339.645 kurs açılmış 7.034.152 kişi bu kurslara devam etmiştir. 2017-2018 eğitim öğretim yılında toplam 590 kurs açtık. Bu kurslara 9686 kursiyer kaydı yapılmıştır. Bakanlığımızın önemle üzerinde durduğu Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi başlığında 60 kurs açılmış olup 1737 kursiyer bu kurslara katılmıştır.” İfadelerini kullandı.

Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verildiği program, serginin gezilmesiyle sona erdi.