AnasayfaArtvin'den HaberlerARTVİN GURME VE GASTRONOMİ TURİZMİNDE YER SAHİBİ OLMAYI AMAÇLIYOR

ARTVİN GURME VE GASTRONOMİ TURİZMİNDE YER SAHİBİ OLMAYI AMAÇLIYOR

ARTVİN GURME VE GASTRONOMİ TURİZMİNDE YER SAHİBİ OLMAYI AMAÇLIYOR

Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Grand Artvin Otelinde düzenlenen “Artvin’in Yöresel Yemeklerinin” tanıtım programına katıldı.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Grand Artvin Otelinde düzenlenen “Artvin’in Yöresel Yemeklerinin” tanıtım programına katıldı.

Grand Artvin Otel Sahibi Serhat Sezgin’in öncülüğünde, Vali Yılmaz Doruk, Belediye Başkanı Demirhan Elçin ve Yusufeli Mutfak Kültürü kitabını derleyen Şef/Gastronom Süleyman Engin koordinatörlüğünde çıkarılması planlanan “Artvin’in Yöresel Yemekleri” adlı kitabın ön görüşmesi Grand Artvin Otelde gerçekleştirildi. Görüşme sonrasında Yusufeli Mutfak Kültürü kitabında yer alan yemeklerin bir kısmının sunulması ve tatlarına bakılması ile program sona erdi.

Grand Artvin Otel Sahibi Serhat Sezgin; çıkarılması planlanan kitapla, Artvin’in Yöresel Yemek Envanterinin oluşturulması, unutulmuş yemeklerinin insanlarla buluşturulması ve yemek kültürünü turistlere tanıtarak Artvin’in doğa turizmin yanı sıra “gurme ve gastronomi turizminde” yer sahibi olmasını amaçladıklarını belirtti.