ARTVİN LİF LEVHA FABRİKASI ÇALIŞANLARI 13. KEZ BULUŞTU
Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 13.’sü düzenlenen Lif Levha Çalışanlarının buluşması yoğun katılımla gerçekleşti.
Hayati Akbaş
ARTVİN-Özelleştirme kapsamında, çeşitli nedenler öne sürülerek kapatılan, Artvin ve Türkiye’nin en önemli Lif Levha Fabrikalarından birisi olan Artvin Lif Levha Fabrikası gerek zorunluluktan gerek zamanı geldiği için gerekse özelleştirmeden ötürü emekli olmuş çalışanları 13. Kez Çamlık Mahallesi Kafkasör yolunda bulunan Mars otelde buluştu. Geleneksel hale getirilen Lif Levha Çalışanlarının buluşması bu yılda yoğun katılımla gerçekleşti.
71 Lif Levha çalışanı bir araya gelerek hem hasret giderdi, hem de geleneksel buluşma gerçekleştirdi. Organizasyonluğunu, Kemal Ulvi Aşıkoğlu, Erol Çağal, Ergün Arı, Yaşar Alkan, Turan Beken’in yaptığı 13. Geleneksel Lif Levha Çalışanları buluşması yine çok renkli, sohbet dolu bir etkinlik oldu.
Organizatör komitesi l buluşma ile ilgili olarak; “1975 Yılında üretime başlayan ve 1999 yılında kapatılan Artvin Lif Levha Fabrikasının hayatta olan emekli personelleri adına Organizatör Kemal Ulvi Aşıkoğlu, Erol Çağal, Ergün Arı, Yaşar Alkan, Turan Beken, önderliğinde 18 Temmuz 2017 tarihinde Artvin Kafkasör mevkiinde Kafkasör Dağ Evleri Restoranında düzenlemiş olduğumuz Artvin Lif Levha Fabrikası Emeklileri 13. Geleneksel Buluşma yemeğine 71 arkadaşımız katıldı.
Ben kayıtlara girmesi için 13. Buluşmamıza katılan toplam 71 çok değerli arkadaşlarımızın isimlerini tek tek yazacağım. Abbas Alkan, Adnan Karaali, Adil Eryiğit, Ahmet Akyürek, Ahmet Bilgin Alemdar Yeralan, Ali Demirhan Ali Seçkin,Arif Gökbayrak, Atilla uygun, Ayhan Evbaşı, Bülent Atalay, Cafer Solmaz Cahit Aydın, Cesur Altay, Cesur Şentürk, Emin Avcı, Emin Yıldız, Ergün arı, Erol Çağal, Ethem Karadeniz, Fahri Alptekin, Hafız Gökdemir, Hasan Günalp, Hasan Yüzbaşıoğlu, Hikmet Gökçelik, Hüseyin Demirhan Hüseyin Harun, Hüseyin Karahan, Hüseyin Oral, Hüseyin Özdemir İlhan Turan, İlyas Aktaş, İsmail Gürkan, İsmail Kenar, İsmail Yüzbaşıoğlu, Kemal Ulvi Aşıkoğlu, Kenan Akyüz, Kenan Demirel, Kibar Bozar, Mehmet Altun, Miktat Usta, Murat Gültekin, Mustafa Alpek, Mustafa Gültekin, Necdet Aslan, Nihat Kurt, Nihat Özdemir, Nimet Soytürk, Nihat Yüksel, Nizamettin Aydın, Nurettin Peker, Osman Yılmaz, Ömer Çiftçi, Rahim Günal, Rahmi Aslaner, Rasim Vahiç, Reşat Soykan, Salih Özer, Selçuk Hamzaoğlu, Süleyman Güneş, Süleyman Önen, Şükrü Yılmaz Taynat Avcı, Turan Beken Yaşar Tekin Alkan, Yaşar Günyer, Yaşar Gökdemir, Yücel Ekşi Zafer Yalçınkaya ve Zeki Koçer,. İsimleri alfabe sırasına göre yazdık.
Belki de Türkiye’de bir ilki, yok olmuş, yeni kuşağın hiç görmediği, bilmediği Lif Levha fabrikasını vefalı çalışanları olarak bu yıl Kafkasör’ün altında ki Mars otel’de buluşarak anılarımızla sohbetlerimizle geleneksel hale getirdik. Kapanışından 18 yıl sonra yapılan 13. buluşma yemeğine bu kadar talep olması eski arkadaşlıkların, dostlukların, acı ve tatlı anıların paylaşıldığı bu günde geçmişe dönük olarak gerek Artvin Lif Levha Fabrikasının üretim yaptığı yıllar içerisinde gerekse 1999 yılından sonra Rahmetli olan tüm çalışanlarımıza Allahtan rahmet, Hayatta olan arkadaşlarımıza sağlık sıhhat ve mutluluklar dileriz.
Bizler sağ oldukça gelecek yıllarda da bu organizasyona devam edeceğiz. 2017 yılında yapılacak 14. Buluşma yemeğinin tarihi belirlendiğinde tüm arkadaşlarımızla iletişim sağlamaya çalışacağız.
Bu organizasyonu tertip ederken kendilerine ulaşamadığımız ve ya Listede ismi olmayan arkadaşlarımızla iletişim kurabilmek için bütün arkadaşlardan yardım ve hassasiyet bekliyorum.
Artvin Lif Levha Fabrikası Emeklileri 13. Geleneksel Buluşma yemeğine katılan bütün arkadaşlarımıza şahsım ve organizasyon komitesi adına saygı ve şükranlarımızı sunarız.”dedi.
Geleneksel buluşma Organizatörlerden biri olan araştırmacı, yazar Erol Çağal’da yaptığı açıklamada; “Artvin Lif Levha Fabrikası sadece 300 kişiye istihdam sağlayan bir fabrika değildi. Artvin için soysal ve kültürel alanda çok büyük bir değerdi. Bu fabrikanın kapanmasıyla Artvin çok şey kaybetti. İşte bir ispatı da buradaki bululaşmamızdır. Belki de Türkiye’de ilk ve tek. Fabrikası kapanan çalışanları, 13 yıldır toplanıp o günleri konuşuyorsa, bir araya gelerek dostluklarını yaşatabiliyorsa, bu bir sosyal kültürdür. Bu fabrikanın kapanması Artvin için büyük kayıp olmuştur. Özelleştirme kapsamında bu fabrika bir hiç uğruna kapatıldı. Başına gelmedik kalmadı. Nihayetinde arazisini üniversiteye devrettiler.
Ergün Arı’da bu buluşmanın bundan sonra da sağlık olduğu ve ömür yettiği taktirde gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi. Yaşar Tekin Alkan ise, bu buluşmanın dostlukları tazelediğini ve Artvin’in en büyük fabrikalarından birisinin nasıl bir varmış bir yokmuş misali masala döndüğünü her yıl toplanarak geleceğe anlatmaya çalıştıklarını söyledi, Alkan, “Bu buluşmalar artık geleneksel hale geldi. Bu yıl 13.sini yaptık.
Gelecek yıl da aynı şekilde burada bir araya geleceğiz. Kafkasör bölgesi dünyanın en güzel doğa alanlarından birisi. Burada arkadaşlarımızla bir araya gelerek güzel bir günü birlikte yaşamak, tarifi imkânsız bir duygu. Bu aynı zamanda sosyal ve kültürel açıdan da önemli bir buluşmadır. Bütün arkadaşlarımızın telefon bilgeleri ve gerekli tüm iletişim adresleri mevcuttur. Bu birlik ve beraberliğin, bağlılığın bir göstergesidir. Bugünlerde hepimizin birbirimize gerçekten samimiyetle, dostlukla kenetlenmemiz gereken anlar yaşıyoruz. Bunun için b izi örnek alsınlar.”dedi.
- Geleneksel Buluşmaya Şimdiden Hazırlanıyoruz
Kafkasör Dağ evlerinde işletmeciliğini Yavuz İnce’nin yaptığı tesislerde birlikte yemek yiyen ve sohbet eden kapatılan Lif Levha çalışanları daha sonra Kafkasör’ün muhteşem manzarası içinde günün anısına aile fotoğrafı çekindiler. Bir yıl sonra aynı şekilde bir araya gelebilmek dileğiyle ayrıldılar.