AnasayfaVakıftan Haberler7 MART ARTVİN’İN KURTULUŞUNUN 101.YILDÖNÜMÜ KUTLAMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

7 MART ARTVİN’İN KURTULUŞUNUN 101.YILDÖNÜMÜ KUTLAMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

7 MART ARTVİN’İN KURTULUŞUNUN 101.YILDÖNÜMÜ KUTLAMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 

7 MART ARTVİN’İN KURTULUŞUNUN 101. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

   7 Mart Artvin’in Kurtuluşunun 101. Yıldönümü Kutlama etkinliği tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 nedeni ile seyircisiz olarak,5 Mart 2022 Cumartesi günü, 19.00-23.00 saatleri arasında Yahya Kemal Beyatlı Gösteri ve Kongre Merkezi’nden, Çay TV, Artvinli TV ve Artvinliler Hizmet Vakfı Youtube kanallarından canlı yayın ile gerçekleştirildi.

  Vakfımızın öncülüğünde, İstanbul’ daki Artvin Vakıf, Federasyon ve Derneklerin işbirliği ile gerçekleşen Kutlama etkinliği, saygı  duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayarak canlı yayın ile izleyicisine ulaştı.

  Sunuculuğunu hemşehrimiz Hakan BİLGİN’in yaptığı etkinliğimizde Artvinli sanatçılarımız;

Aydoğan TOPAL, Bayar ŞAHİN, Ebral AYDIN, Hasan KOÇAK (O Ses Yarışması 2022 Yılı Birincisi), Hüsnüşen YAŞAR, Irmak KAYA, Mustafa Gökay FERAH, Salih YILMAZ, Sıla Duman YILMAZ sahne aldı. Beykoz Artvinliler Derneği Halkoyunları Ekibi de memleket tadında bir şölen sundu.

  Artvin Valimiz Sn. Yılmaz DORUK, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil KIŞLA, Orman Eski Bakanı Hasan EKİNCİ, Artvin Milletvekilimiz Uğur BAYRAKTUTAN, Artvin Eski Milletvekili aynı zamanda  Ankara Artvin Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Metin ARİFAĞAOĞLU, Artvin Belediye Başkanı Demirhan ELÇİN, Vakfımızın Onursal Başkanı Nihat GÖKYİĞİT, Onursal Üyemiz İsmet ACAR video ile;

Artvin Milletvekilimiz Ertunç Erkan BALTA ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU ise telgraf göndererek tüm hemşerilerimizin  101. Kurtuluş Yıldönümünü kutladılar.

 Vakfımız Başkanı Esen Yağcı,  Başkan Vekili Erol Şalikoğlu, Başkan Yardımcısı Pınar Ersoy, Genel Sekreter Mine Emirzade Artar, sayman Muhterem Yılmaz, yönetim Kurulu Üyeleri Ümit Orman, Hasibe Özkan, Fuat Ekin, Fatih Ülker, Yaşar Gümüşel;  Denetleme Kurulu Üyemiz Erdin Aslan

Etik Kurulu Başkanı Hakim Haydar Aydın ile STK temsilcilerinin  yanı sıra,

Kurucu Başkanımız Atilla Öztürk, Önceki Dönem Başkanlarımızdan Dr. Mikail KAYA, İlker KAYA, Hakan BEKAR ve Dr. Mustafa MELEK katılım sağladılar.

 

Şavşatlı hemşehrimiz  Zeki Kurt’un sergilenmek üzere getirdiği Artvin’e özgü, içerisinde 150 yıllık tarihi barındıran ahşap ürünler, yöremiz insanının kullandığı araç-gereçlerden oluşan koleksiyon ile hemşerimiz Nursal Satır ve üyemiz Adem Temiz tarafından davetlilere sunulmak üzere getirilen yöresel ikramlıklar beğeni topladı.

 

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Esen YAĞCI’ nın günün anlam ve önemini içeren açılış konuşmasının ardından canlı yayın, Beykoz Artvinliler Derneği Halkoyunları ekibinin muhteşem gösterisi ve Artvinli sanatçılarımızın şarkılarıyla devam etti.

 

 Kurucu Başkanımız Atilla Öztürk, Danışma Kurulu Başkanımız Op. Dr.Mikail Kaya, Önceki Dönem Başkanımız Dr. Mustafa Melek ile Küçükçekmece Belediye Başkanı Danışmanı Galip Özcan yaptıkları kısa konuşma ile programa katkı sağladılar.

 

Etkinliğimize katkı sağlayan vakıf üyelerimize, Sponsorlarımıza, destek veren STK temsilcilerimize, az sayıdaki davetlilerimize ve canlı yayını gerçekleştirdiğimiz Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezini etkinliğimiz için tahsis edilmesinde desteklerini esirgemeyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Sayın Kemal Çebi’ ye, Başkan Danışmanı Galip Özcan’ a, Kültür Merkezi çalışanlarına ve etkinliğinin gerçekleşmesinde büyük emeği olan 7 Mart Komisyon üyelerine sonsuz şükranlarımızı sunarız.