AnasayfaArtvin'den HaberlerARTVİN’DE PAZAR ESNAFI MEVCUT YERDE KALACAK!

ARTVİN’DE PAZAR ESNAFI MEVCUT YERDE KALACAK!

ARTVİN’DE PAZAR ESNAFI MEVCUT YERDE KALACAK!

Önceki dönem belediye başkanı Mehmet Kocatepe tarafından yaptırılan, yeni pazar yeri, Pazar esnafı tarafından kabul görmedi.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Belediye Meclisi’nin 3. toplantısını Çayağzı Mahallesi Doğa Restoranda yapan Başkan Elçin, yeni pazar yerinin birçok nedenden ötürü pazar esnafı tarafından kabul edilmediğini yapımında birçok eksikliğin bulunduğunu söyledi.

Bir işi yaparken mutlaka halka sorulması gerektiğine vurgu yapan Başkan Elçin; “Önceki belediye başkanımız yeni Artvin Pazar Yeri olarak Milli Eğitim´in arkasındaki sokağın üstünü kapatarak hem otopark hem de pazar yeri yapmış ancak burasını yaparken hiçbir pazar esnafı ile istişarede bulunmamış. Şimdi gerçekten baktığımızda orasını pazar yeri olarak kullanamayacağını görüyoruz.

Çünkü bir kere alanı dar insan oradan nasıl gelip geçecek nasıl alışveriş yapacak yaptı diyelim oradan nasıl inecek bunların hiçbiri düşünülmemiş Bu nedenle orası pazar yeri olarak kullanılacak durumda değil.” dedi.

Kapalı pazar yeri dışında açık alanda kurulan çevreye uygun olmayan çadır, naylon gibi örtülerle pazar açtırmayacaklarını da söyleyen Elçin, tüm pazarcıların mevcut kapalı alana alınacağını hepsinin içeriye sığabilecek kadar yerin var olduğunu da sözlerine ekledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis Üyesi Celal Öztürk mevcut pazar yerinin Karadeniz´in en iyi pazar yeri olduğunu iddia ederek neden oraya pazar yerinin alınmadığını sordu.

Başkan Elçin de Öztürk´e cevap olarak, bunu neye göre hangi kritere göre söylediğini burasının pazaryeri olup olamayacağı ile ilgili ne gibi bilgilere sahip olduğunu pazar esnafı ile görüşülüp görüşülmediğini sordu. Öztürk’te eski başkanın söyleminden yola çıktığını söyledi.

Yapılan oylamada yeni pazar yerine pazarın taşınmayacağı oy çokluğu ile kabul edildi. 2 trilyona yapılan yerin otopark olarak kullanılabileceği belirtiliyor.