AnasayfaArtvin'den HaberlerHOPA’DA MEVLANA HAFTASI KUTLANDI

HOPA’DA MEVLANA HAFTASI KUTLANDI

HOPA’DA MEVLANA HAFTASI KUTLANDI

 

Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Mevlana Haftası Nedeniyle Düzenlenen Etkinliğe Katıldı

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Mevlana haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı

Mevlana’nın 745. Vuslat yıldönümü nedeniyle Yavuz Selim Ortaokulunda farklı etkinliklerle Kutlandı. Gerçekleştirilen anma programına Hopa Kaymakamı Abburrezzak Canpolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın, Şube Müdürleri, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Mevlana’nın hayatının anlatıldığı slayt gösterisinin ardından Mevlana Oratoryo gösterisi sunuldu ve şiirlerin okunması ilahi dinletisi sonrası öğrencilerin sema gösterisi ile konuklara duygusal anlar yaşattılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Mevlid-i Nebi programı, Hopa Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinin Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Daha sonra oratoryo gösterisi sunuldu, öğrenciler tarafından Peygamberimiz (SAV)’e ithafen yazılan mektup ve şiirler okundu. Mektup ve şiirlerin okunması sonrası ilahiler söylendi.

Tüm öğrencilerin sahneye çıkarak Peygamberin “Veda Hutbesini’’ seslendirmelerinin ardından Mevlid-i Nebi programı sona erdi.

Kaymakam Canpolat, programın düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ettiler. Program temenni ve tebrikler ile son buldu.